Mammut mover AL-KO onderinbouw
 

Mammut mover AL-KO onderinbouw

Mammut mover AL-KO onderinbouw
€1.949,00 €2.335,00

Opties

 In winkelmandje
  • Voor 16.00 uur besteld = volgende werkdag in huis *(indien voorradig)
  • Ruilen binnen 14 dagen
  • Vanaf € 50,- gratis verzending in NL-BE
  • De Kampeerspecialist van de Euregio
Hulp nodig?
043 - 4589120
De Al-Ko AMS Mammut caravan mover is een sterk, robuust, betrouwbaar en intelligent rangeersysteem voor caravans. Ondanks dat caravanmovers al geruime tijd verkrijgbaar zijn heeft Al-Ko gewacht met het uitbrengen van een eigen mover. Jaren van perfectioneren, verbeteren en vernieuwen heeft uiteindelijk geleid tot een rangeersysteem dat het wachten meer dan waard was.
De Mammut mover manoeuvreert de caravan in elke gewenste positie, ook op plaatsen waar weinig ruimte is zoals garage of carport. De aandrijfrollen worden automatisch op de wielen geplaatst met de afstandsbediening. De caravan mover is voorzien van Softstart en Softstop voor schokvrije bediening, kan 360° draaien en hellingen tot 28 procent bedwingen. Zelfs hoogteverschillen van 4 cm zijn geen enkel probleem.
De Al-Ko mover is geschikt voor 1-assige caravans met een gewicht tot maximaal 2250 kg.

De compacte Mammut is modern en strak vormgegeven en voorzien van een elegante aluminium behuizing. Het hoogwaardige materiaal beschermt de mover tegen steenslag en spatwater en schermt de elektronica en corrosievrije aandrijving volledig af. Vocht, zout, olie, benzine of UV stralen hebben geen enkel effect op de Mammut. Voldoet aan categorie IP65.

De afstandsbediening van de Al-Ko AMS Mammut is simpel en comfortabel te gebruiken. De ergonomisch gevormde afstandsbediening is door de slimme joystick volledig met één hand te bedienen. Zowel de snelheid als de besturing zijn traploos te regelen. De caravan kan continu in variabele richtingen worden bijgestuurd.
De aandrijfrollen worden elektrisch en volledig automatisch op de wielen geplaatst, met slechts een druk op de knop. De elektronica zorgt automatisch voor de maximale toegestane drukkracht op de wielen.
De afstandsbediening is voorzien van een unieke statusweergave. De maximale hellingshoek, maximale aandrijftemperatuur en de accu status worden door leds weergegeven.

De Al-Ko Mammut is uitgerust met verschillende beveiligingssystemen. Het systeem kan pas worden bediend als de afstandsbediening over een in de dissel geïntegreerde sensor wordt bewogen, die het rangeersysteem activeert. De aandrijfrollen kunnen niet eerder worden bediend.
De afstandsbediening schakelt het volledige systeem automatisch uit als het na 100 seconden na inschakeling nog steeds niet is gebruikt.
Wordt de joystick losgelaten bij rijden op een helling dan zorgt de beveiligde noodstopautomaat dat de caravan niet terug kan rollen.
In noodgevallen kunnen de motoren met een 13 mm sleutel van de wielen worden gedraaid.

Het grote verschil met andere caravanmovers? De AMS Mammut past direct op het nieuwe Al-Ko chassis omdat de montagegaten voor de mover al voorbereid zijn. Hierdoor blijft de bodemvrijheid tussen het chassis en de ondergrond volledig behouden.
Er zijn twee modellen Mammut rangeersystemen:

- Onderinbouw
Deze uitvoering is geschikt voor Al-Ko chassis tot bouwjaar 2010, zonder ingeperste “M” markering. Past door de klassieke montagemethode ook op gangbare chassis van andere merken.
Wordt met een dwarsbalk tussen de twee motoren aan de onderkant van het chassis gemonteerd. Hierdoor wordt de bodemvrijheid met 5 cm verlaagd.
Bij deze variant kan gekozen worden voor montage voor of achter de as.

Stijgingspercentage
13% bij 2250 kg
16% bij 1800 kg
28% bij 1200 kg
Snelheid 10 meter in 72 seconden
Schokvrij starten, Inclusief Softstart
Schokvrij stoppen, Inclusief Softstop

Gewicht 36 KG

Mover hoes

Mover hoes
€12,50

Aanbevolen producten