Retourprocedure

Controleer direct na ontvangst van uw bestelling of de artikelen onbeschadigd en compleet volgens de factuur geleverd zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan verzoeken wij u dit binnen 24 uur na ontvangst via balie@vakantiewereld.com te melden. Wanneer u niet tevreden bent over het artikel, kunt u het zonder opgaaf van reden binnen de zichttermijn van 14 dagen retourneren.

Ik wil iets retourneren, wat moet ik doen?

Om uw retour in goede orde te verwerken, vragen wij u per mail contact met ons op te nemen. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen betreffende uw retourzending (mail: balie@vakantiewereld.com - telefoon: 043-4589120).
U ontvangt dan van ons verdere instructies omtrent de afhandeling.

Uw bestelling kunt u retourneren naar volgend adres;
Vakantiewereld
​Aan de Fremme 20
​6269 BE Margraten
 

Mijn bestelling is niet compleet of beschadigd, wat te doen?

Als er iets niet klopt met de bestelling die u heeft ontvangen of (een deel van) uw bestelling is beschadigd, dan verzoeken we u per direct contact met ons op te nemen via 043-4589120.

Mag ik mijn bestelling ten alle tijden retour sturen?

Het artikel mag retour gestuurd worden:

  • als de retour binnen 14 dagen na levering bij ons aangemeld is. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar ons zijn voor eigen rekening. De kosten bedragen circa 6,95. Om gebruik te maken van dit recht kunt u met ons contact opnemen via balie@vakantiewereld.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is. 

  • als het compleet en onbeschadigd is; Als het niet compleet of beschadigd is, zullen we een redelijke schadevergoeding in rekening brengen.
  • als het niet gemonteerd / gebruikt is geweest; Als het gemonteerd is geweest, zullen we een redelijke schadevergoeding in rekening brengen. Indien het produkt gebruikt is geweest kunt u dit niet retourneren
  • alles, indien mogelijk, in originele en onbeschreven verpakking
  • altijd met factuur retoursturen

Kan ik mijn bestelling aan de chauffeur geven of omruilen?

Dit is helaas niet mogelijk. In sommige gevallen dient u echter zelf de transportkosten te dragen (bijvoorbeeld bij verkeerde bestelling). Garantiegevallen worden door ons beoordeeld en vervolgens krijgt u instructies of het pakket dan wel of niet afgehaald wordt, of dat u zelf de verzending(verzendkosten) moet betalen.

Wanneer ontvang ik mijn aankoopbedrag retour?

De terugbetaling zal uiterlijk 14 dagen na ontvangst van uw retourgoederen plaatsvinden.